Pita Gyros

Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen, gebaseerd op 500 g kip)

  • 4 pita
  • 150–200 g friet per persoon (totaal 600–800 g)
  • 500 g kip gyros
  • 6–8 el tzatziki
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 tomaten, in dunne dunne halve plakken
  • 1–2 tl paprikapoeder
  • aluminiumfolie (4 stukken, elk minimaal 10 cm breder dan een pita)

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en snijd de tomaten in dunne halve plakken.

  2. Bak de friet volgens voorkeur (handgemaakt, oven, airfryer of friteuse) tot goudbruin en krokant. Houd warm.

  3. Leg een stuk aluminiumfolie neer dat minstens 10 cm breder is dan een pita.

  4. Leg een pita op het folie met ongeveer 5 cm folie vrij aan de onderkant. Smeer 2 eetlepels tzatziki per pita gelijkmatig uit.

  5. Verdeel de kip gyros over de pita. Snijd of scheur de kip in kleinere stukjes indien nodig.

  6. Verdeel de rode ui over de pita’s, gevolgd door de tomaatplakjes en voeg vervolgens per pita de friet toe.

  7. Bestrooi elk gevulde pita met ongeveer ¼–½ theelepel paprikapoeder (totaal 1–2 tl).

  8. Vouw elk pita strak dicht vanaf de onderkant met beide handpalmen zodat de vulling niet of nauwelijks kan lekken; de bovenkant mag iets losser blijven.