Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen, gebaseerd op 500 g kip)
- 4 pita
- 150–200 g friet per persoon (totaal 600–800 g)
- 500 g kip gyros
- 6–8 el tzatziki
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 2 tomaten, in dunne dunne halve plakken
- 1–2 tl paprikapoeder
- aluminiumfolie (4 stukken, elk minimaal 10 cm breder dan een pita)
Bereidingswijze
-
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en snijd de tomaten in dunne halve plakken.
-
Bak de friet volgens voorkeur (handgemaakt, oven, airfryer of friteuse) tot goudbruin en krokant. Houd warm.
-
Leg een stuk aluminiumfolie neer dat minstens 10 cm breder is dan een pita.
-
Leg een pita op het folie met ongeveer 5 cm folie vrij aan de onderkant. Smeer 2 eetlepels tzatziki per pita gelijkmatig uit.
-
Verdeel de kip gyros over de pita. Snijd of scheur de kip in kleinere stukjes indien nodig.
-
Verdeel de rode ui over de pita’s, gevolgd door de tomaatplakjes en voeg vervolgens per pita de friet toe.
-
Bestrooi elk gevulde pita met ongeveer ¼–½ theelepel paprikapoeder (totaal 1–2 tl).
-
Vouw elk pita strak dicht vanaf de onderkant met beide handpalmen zodat de vulling niet of nauwelijks kan lekken; de bovenkant mag iets losser blijven.