Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 komkommer
- 15 g verse dille
- 1–2 teentjes knoflook (naar smaak)
- 750 g Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
-
Rasp de komkommer grof.
-
Onttrek zoveel mogelijk vocht: bestrooi met wat zout en laat 30 minuten in een vergiet staan, of wikkel in een kaasdoek en druk het vocht eruit. Doe de uitgelekte komkommer in een kom.
-
Verwijder de dikke takjes van de dille, snijd de dille fijn en voeg toe aan de kom met komkommer.
-
Pers of hak de knoflook fijn en voeg toe aan de kom.
-
Voeg de Griekse yoghurt en 2 eetlepels olijfolie toe en roer goed door totdat alles gelijkmatig gemengd is.
-
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
-
Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken intrekken. Serveer koud.