Tzatziki

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 komkommer
  • 15 g verse dille
  • 1–2 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 750 g Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Rasp de komkommer grof.

  2. Onttrek zoveel mogelijk vocht: bestrooi met wat zout en laat 30 minuten in een vergiet staan, of wikkel in een kaasdoek en druk het vocht eruit. Doe de uitgelekte komkommer in een kom.

  3. Verwijder de dikke takjes van de dille, snijd de dille fijn en voeg toe aan de kom met komkommer.

  4. Pers of hak de knoflook fijn en voeg toe aan de kom.

  5. Voeg de Griekse yoghurt en 2 eetlepels olijfolie toe en roer goed door totdat alles gelijkmatig gemengd is.

  6. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

  7. Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken intrekken. Serveer koud.