Kip Gyros

Ingrediënten (voor 2-4 personen, gebaseerd op 500 g kipdijfilet)

  • 500 g kipdijfilet
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet in stukjes naar wens en verdeel gelijkmatig in een ovenschaal zonder dat de stukjes overlappen.

  2. Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, kaneel, komijn, zout en peper. Giet het mengsel over de kip en meng goed zodat alle stukjes goed gekruid zijn.

  3. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast zodat de kruiden intrekken.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bak de kip in de oven op 200 °C gedurende ongeveer 40–45 minuten, schep regelmatig om zodat alle kanten gelijkmatig garen. Controleer of de kip volledig gaar is en goudbruin van buiten.

  6. Als alternatief: bak de kip in een hete koekenpan met weinig olie op middelhoog vuur totdat de stukjes goudbruin en gaar zijn (ongeveer 10–15 min, afhankelijk van grootte), of rooster op de barbecue tot gaar en licht gekaramelliseerd.

Tip: maak pita gyros